Witteberg Fase 3 een stap dichterbij start bouw!

19 oktober '21

Op 8 juli werden de woningen in Witteberg Fase 3 toegewezen. En het ging snel met de verkoop! Onlangs is de omgevingsvergunning afgegeven en ruim 70% van alle woningen is verkocht. Bij geen bezwaar is de omgevingsvergunning eind oktober onherroepelijk. En dit is voor alle kopers goed nieuws. Waarom? Lees snel verder.

Opschortende voorwaarden

Voor alle kopers van een woning van Witteberg Fase 3 is het heel positief nieuws dat de omgevingsvergunning is verleend en meer dan 70% van de woningen is verkocht. Waarom? Hiermee komen we een stap dichter bij het vervullen van de opschortende voorwaarden. Maar welke opschortende voorwaarden zijn er nu eigenlijk afgesproken?

  1. De omgevingsvergunning is onherroepelijk. Dit betekent dat de vergunning niet meer ingetrokken kan worden. We verwachten dat de omgevingsvergunning in week 43 onherroepelijk wordt.
  2. Minstens 70% van de woningen is verkocht. Op dit moment zijn 6 van de 7 woningen verkocht, waarmee aan deze voorwaarde is voldaan.
  3. De grond is bouwrijp, oftewel: geschikt om op te bouwen. Ook aan deze voorwaarde is reeds voldaan.
  4. De planacceptatie is afgegeven door Woningborg. Naar verwachting ontvangen we deze eind oktober. Daarna kunnen we snel gunnen/de hoerabrief versturen.*

 

* Informatie over de huidige situatie omtrent Woningborg

Moeilijke termen uitgelegd in een video

Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, kan de aannemer zijn werkzaamheden voor de bouw gaan opstarten. Een feestelijk moment voor de kopers. Zij krijgen dan officieel bericht dat de bouw start (dit heet de 'hoerabrief', maar wordt meestal per mail verstuurd) en worden kort daarna door de projectnotaris opgeroepen om alle officiële stukken te laten passeren. Waarschijnlijk allemaal termen die je niet dagelijks hoort. Om deze stap in het koopproces te verduidelijken, leggen we het je in de volgende video uit.

Goed voorzien Voorzieningen
Een duurzame plek Duurzaamheid