Wonen met een royale tuin

29 september '20

Wist je dat de 6 woningen van Witteberg fase 2 allemaal zijn voorzien van een royale achtertuin op het oosten? De afmetingen variëren van 135m2 tot 170m2. Ontdek de voordelen van zo'n grote tuin!

image alt

Tuin op het oosten: wakker worden in de zon

Stel je eens voor: je opent ’s ochtends je tuindeuren en stapt je terras op met een heerlijk geurende kop verse koffie of thee in je handen. Ontspannen neem je plaats aan je tuintafel, waar je geniet van de warmte van de eerste zonnestralen. Dát is wonen met een tuin op het oosten. De ochtenden zijn licht en zonnig, terwijl de avonden dichtbij de woning over het algemeen wat koeler zijn door de toenemende schaduw.

Ook in de avond nog wat zon pakken? Creëer dan achterin je tuin een fijne plek om te ontspannen en zorg ervoor dat er niet teveel schaduw kan ontstaan. Plaats bijvoorbeeld geen hoge bouwwerken of bomen met dicht bladerdek tussen je woning en het uiteinde van de tuin.

image alt

Ga voor groots

In een grote tuin mag je ook bést wat grote items plaatsen, zoals een lange eettafel (gezellig!), een trampoline voor de kids of een luxe loungeset. Maar je kunt hier natuurlijk ook grote planten en imposante bomen kwijt. Tip: informeer van tevoren hoe groot bomen kunnen worden. Je wilt natuurlijk niet dat de wortels de riolering aantasten of alle zonnestralen kapen. 

image alt

Ruimte voor water

In een grote tuin heb je de mogelijkheid om een prachtige vijver of zelfs een zwembad aan te leggen. Maar ook voor een overkapping met jacuzzi is alle ruimte. Of je nu kiest voor een natuurlijk of juist modern ogende tuin: maak het geheel af met water. Genieten!

image alt

Voor iedereen een plekje

Met zoveel plek kun je op een speelse en toch samenhangende manier 'ruimtes' creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke loungehoek en een (verhoogd) mediterraans of juist landelijk ogende eethoek met een steenoven of Green Egg in de buurt? Maak het geheel af met bijvoorbeeld een vijver, gras, (stenen of houten) wandelpaden, plantenbakken, bloemen en bomen.

image alt

Geniet van gras

Hierboven werd het al genoemd: gras. Op een grasveld kunnen de kinderen en huisdieren heerlijk rennen en spelen. Bovendien oogt een uitgestrekt oppervlak van gras ook nog eens bijzonder fraai. En zeg nou zelf, de geur van vers gemaaid gras is heerlijk. (Tip: een automatische grasmaaier, zo hoef jij alleen maar het gras te bewonderen en niet te maaien) 

image alt

Riante beplanting

In een grote tuin mag ook best wat riante beplanting staan. Begin als basis met planten die makkelijk te onderhouden zijn en het hele jaar meegaan. Als de basis eenmaal staat (en je het onderhoud onder controle hebt) kun je de beplanting uitbreiden met seizoensgebonden planten die je om de zoveel tijd vervangt. Uiteraard kun je ook grote potten met planten of bomen neerzetten. Graag een moestuin beginnen? Dat kan natuurlijk ook! Je hebt zelfs de ruimte voor een eigen kas. 

image alt

Laat je inspireren

Weet je nog niet zeker hoe je je tuin wil inrichten? Pinterest is een ideale bron om je moodboard mee te creëren. Zo krijg je alvast een gevoel bij jouw toekomstige tuin. Daarna kun je zelf aan de slag óf een tuinarchitect inschakelen. Een ding is zeker: met jouw tuin kun je álle kanten op.

We hebben een inspiratiebord gemaakt om je alvast op weg te helpen. Bekijk 'm snel op Pinterest!

Naar Pinterest
Stel je vraag Contact
Wonen in Meulenveld Bekijk woningen