Witteberg en duurzaamheid

6 oktober '20

Wanneer je kiest voor nieuwbouw hoef je niet meer na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Als je een van de woningen in Witteberg Fase 2 koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

image alt

EPC-waarde van 0,26

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. De duurzame woningen in Witteberg Fase 2 voldoen aan de EPC-waarde van 0,26 en dat levert ook voordeel op! Je kunt zelfs korting krijgen op je hypotheek. 

Meer over duurzaamheid
image alt

Duurzaam wonen levert voordeel op

Veel banken 'belonen' de aankoop van een duurzame woning met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op dit moment heeft onder andere de Rabobank een Duurzaamheidskorting van 0,10%. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Duurzame technieken en installaties

De woningen in Witteberg Fase 2 zijn helemaal voorbereid op een gasloze toekomst en ze beschikken over verschillende duurzame technieken en installaties, zoals: zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Maar het zijn er nog meer! We hebben voor je opgesomd welke technieken we in Witteberg toepassen.

Technieken en installaties
Bekijk aanbod Woningen
Zorgeloos wonen Duurzaamheid